Helsingborg

Diagnostiskt Centrum Hud i Helsingborg är en hudklinik för alla typer av hudsjukdomar. Vi har ett särskilt intresse för diagnostik och behandling av hudtumörer. Vi erbjuder snabb bedömning av misstänkta hudtumörer, vilket leder till minskad oro och färre onödiga operationer.

Om kliniken

Hitta hit:
Springpostgränden 3A
252 20 Helsingborg


Tillgänglighetsanpassad entré finns vid ingång 3B

 

Kontakta oss:
Tel: 042 – 442 48 00
Mail: infohbg@dchud.se

 

Öppettider:
Måndag – torsdag 08:00-16:00
Fredag: 08:00-14:00

 

Avvikande öppettider under sommaren:

12/7-5/8 Stängt

 

Telefontider:
Måndag 09:00-12:00
Tisdag-fredag 08:00-10:00

 

Vi kan tyvärr inte hantera patientärenden/personuppgifter (såsom bokningar, avbokningar, återbud, recept m.m) via mail på grund av GDPR.
Vänligen kontakta oss via 1177 alternativt via telefon.

1177

Våra specialister på Helsingborgskliniken

Thérése Glaumann
Hudläkare Specialist i Dermatologi
Anna-Maria Ursberg
Hudläkare Specialist i Dermatologi
Annika Steinmann
Hudläkare Specialist i Dermatologi
Daniel Brännström
Hudläkare Specialist i Dermatologi, Verksamhetschef Helsingborg
Louise Hjortensjö
Hudläkare Specialist i Dermatologi

Skriv och skicka din egen vårdbegäran


Hos oss är du välkommen att söka vård via egen vårdbegäran. Din begäran bedöms på samma sätt som en läkarremiss och vårdgarantin gäller.

Du kan göra en egen vårdbegäran på två sätt. Antingen genom att logga in på 1177.se för att använda e-tjänsterna. Om ni inte har Bank-ID kan ni fylla i en blankett på plats, det går även bra att kontakta oss om ni önskar att få en blankett hemskickad.

Vi kan tyvärr ej ta emot uppgifter per mail på grund av patientsekretessen. Det är alltid vår medicinska bedömning som avgör om du ska få vård och när den ska erbjudas.

Du får en kallelse per brev eller telefon, alternativt information att dina besvär inte klassificeras som i behov av specialiserad hudsjukvård, varvid du får vända dig till din vårdcentral i första hand.

Besök via egenremiss kostar 300 kr.

Skicka in din egen vårdbegäran via 1177

Hitta hit

 

Mottagning är belägen på översta våningen, plan 4 (i hissen står det 3), vid Stenströms gamla skjortfabrik på Springpostgränden i hjärtat av Helsingborg. Huvudentré är Springpostgränden 3A.

Vid behov finns en tillgänglighetsanpassad entré vid ingång 3B, om hjälp behövs kontakta gärna mottagningen någon dag i förväg.

 

Med bil: Parkera i P-huset Magnus Stenbock, infarten ligger på Norra Storgatan 13. Från parkeringshuset kan du gå ner för infarten och så ligger Springpostgränden snett till vänster.

 

Med tåg: Stig av vid Helsingborgs Centralstation (Knutpunkten), därifrån är det en promenad på 10-15 minuter, men det finns även flera anslutande bussar.

 

Med buss: Busshållplats Sundstorget på Drottninggatan, därifrån är det en promenad på ca 5 min.

 

Se karta