Privatbetalande patient – utan remiss

Besöka Diagnostiskt Centrum Hud

Hos Diagnostiskt Centrum Hud träffar du en legitimerad specialistläkare inom dermatologi med flera års erfarenhet. Konsultationen är 20 minuter lång och inleds med en genomgång av dina besvär och sjukdomshistorik (anamnes).

Läkaren genomför därefter en undersökning av hudförändringen eller annat besvär för att sedan rekommendera typ av åtgärd/behandling. Vissa åtgärder kan genomföras i direkt anslutning till konsultationen, men oftast bokas en ny tid in för åtgärd. Val av åtgärd beror på vilken typ av hudförändring det gäller, vart på kroppen hudförändringen sitter samt dina egna önskemål.

Vid ett läkarbesök ingår recept och klinisk undersökning, som behövs för att diagnostisera problemen. Vid ytterligare åtgärder/behandlingar/provtagningar tillkommer kostnader. Det är lämpligt att kolla upp sina hudförändringar 1 gång per år.

Du kan vända dig till Diagnostiskt Centrum Hud med alla typer av hudbesvär, oavsett hur stort eller litet ditt problem är. 

Våra kliniker

Privatbetalande patient

Prislista

Prickmottagning: Bedömning av födelsemärken & hudförändringar

Om ett födelsemärke ändrar färg, form eller växer så ska man kolla upp det. Likaså om ett nytt födelsemärke dyker upp som inte ser ut som de övriga man har. Skulle det visa sig vara hudcancer är det viktigt att få förändringen borttagen så snabbt som möjligt, då har man mycket god chans att bli helt frisk. På vår prickmottagning erbjuds snabba tider för bedömning och vid behov kan vi operera bort förändringen.

Som tur är visar det sig oftast att förändringarna man söker för är godartade, en del vill ändå ta bort dem för att man tycker de är missprydande eller opraktiska. Vi erbjuder borttagning av godartade förändringar och är måna om ett snyggt kosmetiskt resultat. Se ”behandling av missprydande förändringar”.

Även allmän prickkontroll, utan att något särskilt ändrats eller växt, erbjuds.

 

Bedömning av samtliga hudförändringar och undersökningar med dermatoskop ingår i besöket men vid eventuella åtgärder tillkommer kostnader. De flesta åtgärder kan göras vid besöket, undantag större operationer i ansiktet.

 

Operation av hudförändring inkl stygn och stygnborttagning

Kroppen: från 5 100 kr

Ansiktet: från 6 900 kr

 

Enklare borttagning av hudförändring (skrap/klipp)

Kroppen: från 1 900 kr

Ansiktet: från 2 800 kr

 

Frysning av aktiniska keratoser: från 1 600 kr

 

Vävnadsundersökning: från 1 200 kr/förändring

 

För borttagning av missprydande förändringar se vidare under Missprydande av hudförändringar för mer info och priser

 

Behandling av akne, rosacea & perioral dermatit

Ibland är det svårt att veta om de röda utslagen i ansiktet är akne eller rosacea eller perioral dermatit. Våra kunniga specialister kan reda ut detta så du får en diagnos, vilket är en förutsättning för att kunna få en korrekt och fungerande behandling.

 

Vid lätt till måttlig akne är grunden lokalbehandling med någon form av kräm eller gel, många upplever att den torkar ut huden och att huden blir röd. Tyvärr är all effektiv aknebehandling uttorkande de första veckorna men det brukar lägga sig efter 3-4 veckor. Man kan minska dessa problem genom att smörja varannan till var tredje dag i början och gradvis trappa upp. Om detta inte är tillräckligt ges ofta tetralysal som tillägg till lokalbehandlingen. Tetralysal tas under 3 månader och hjälper om man har röda inflammatoriska utslag. Om man bara har knottror/pormaskar har tetralysal ingen effekt, då kan en hudterapeut vara det bästa alternativet. Om aknen är väldigt uttalad, eller om den inte blir bättre av lokalbehandling och tetralysal, så ges isotretinoin. Isotretinoin botar i stort sett all akne men har en del biverkningar och man måste följa blodprover.

 

Vid rosacea och perioral dermatit med lindriga besvär ges också i första hand lokalbehandling men med lite andra sorter än vid akne. Om besvären är uttalade eller inte viker undan på lokalbehandling kan tetralysal ges även här, tetralysal har en antiinflammatorisk effekt. Även lågdoserat doxycyklin kan vara ett alternativ. Vid envisa eller ständigt återkommande besvär kan lågdos isotretinoin prövas. Om huvudsymtomet vid rosacea är ansiktsrodnad är inga av ovan nämnda behandlingar tyvärr särskilt hjälpsamma, då är det laser eller IPL som behövs.

 

I besök för akne, rosacea & perioral dermatit ingår undersökning & recept men eventuell provtagning kostar extra.

Behandlingskur med isotretinoin: 6 500 kr då ingår blodprover och återbesök.

IPL-behandling: från 2 900 kr per behandling, ofta krävs 3-4 behandlingar.

 

Behandling av eksem & psoriasis

Eksembesvär är vanligt, likaså psoriasis. Vid lindriga besvär kan det för ett otränat öga vara svårt att skilja på de båda tillstånden. Våra erfarna specialister kan hjälpa till att ställa diagnos. Den ställs oftast genom att titta på utslagens utseende och utbredning och genom att du som patient berättar hur utslagen brukar bete sig. Ibland kan ett vävnadsprov behöva tas, men då mest för att utesluta att det inte är någon annan diagnos. Blodprover har sällan något värde vid diagnostik.

Vid både eksem och psoriasis är kortisonkrämer av olika slag oftast en del av behandlingen, men vi vet att även livsstilen kan påverka, så helheten behöver vägas in. Vi kan även remittera för ljusbehandling om det behövs, och har man uttalade, envisa besvär så har våra specialister stor erfarenhet av behandling med immunmodulerande systemläkemedel (bl a biologiska läkemedel)

 

I besök för eksem och psoriasis ingår undersökning & recept. Vid eventuella vävnadsprover eller blodprover tillkommer kostnader.

 

Behandling av oklara hudutslag

Ibland får man hudutslag som man inte vet vad det är trots att man försökt ta reda på det, kanske googlat. Det kan vara en variant av någon vanlig åkomma, det är ju inte alltid som det ser ”typiskt” ut. Eller så kan det vara något mer ovanligt som gör att varken du eller husläkaren känner igen utslagen? Våra specialister har sett många hudsjukdomar och varianter av utslag genom åren och kan sannolikt ge dig en diagnos och behandling. Ibland kan vävnadsprov behöva tas för att ställa en säker diagnos.

 

I besök för oklara hudutslag ingår undersökning & recept. Vid eventuella vävnadsprover eller blodprover tillkommer kostnader.

 

Behandling av missprydande hudförändringar

Det finns många olika sorters hudförändringar som är helt ofarliga men som kan upplevas störande, t ex seborroiska keratoser, skin tags, godartade utbuktande födelsemärken, bindvävsknutor (dermatofibrom) m fl, och då dessa är ofarliga åtgärdas de ju inte inom offentligt finansierad vård. Vi erbjuder borttagning av godartade förändringar med bästa möjliga kosmetiska resultat. Det finns olika behandlingsmetoder för olika förändringar. Här listas några exempel på de vanligaste åtgärderna: Mindre hudförändringar som buktar upp från hudplanet kan med fördel ”hyvlas” bort (kallas också plan excision eller ”shave”), det efterlämnar som mest ett litet diskret märke där förändringen suttit fast i huden, ibland ingenting. Större förändringar kan behöva opereras bort och sys ihop varvid ärret blir mer som ett rakt streck. Seborroiska keratoser/åldersvårtor skrapas bort och kommer då ytterst sällan tillbaka. Skin tags klipps med fördel bort, då på rätt nivå, så att de varken kommer tillbaka eller blir ärr.

 

Priserna är från-priser och gäller en förändring, vid flera förändringar erhålls kostnadsförslag utifrån antal/omfattning.

 

Plan excision på kroppen från 1 900 kr

Plan excision i ansiktet från 3 500 kr

Enklare skrap eller klipp från 1 900 kr

Operation med stygn från 5 100 kr

Vävnadsundersökning/histopatologisk undersökning (PAD) från 1 200 kr

 

Behandling av vårtor

Vårtor är vanligt och behandlingen är i huvudsak egenvård. Ibland är det svårt att få bort vårtorna trots noggrann egenvård och vi kan då hjälpa till med behandling. Vårtor behandlas inte inom offentligt finansierad specialistsjukvård. Vid vårtbehandling hjälper våra sköterskor till med bad, filning och applicering av ett starkare vårtmedel än det man kan köpa själv. Det krävs ofta 5 behandlingar, ibland fler. Upptill 5 vårtor kan behandlas åt gången. Det krävs konsultation hos läkare innan behandling, för att säkerställa diagnosen. Behandling sker därefter hos sköterska.

 

I besöket hos läkare ingår bedömning och diagnos. Behandling hos sköterska kostar därefter 1 500 kr per behandling.